ACT1VATE 2017 UPDATE

WELCOME TO ACT1VATE 2017!

Program, Prices and More

2nd and 3rd December 2017

 

REGISTER NOW

 

AcT1vate is a residential weekend dedicated to helping you, your partner - or your patients with type 1 diabetes - get the most out of exercise. Exercise is essential for good health, but there are many things that get in the way for people with type 1. Let's get them out of the way!

The AcT1vate program is specifically for people with type 1 diabetes to learn, or enhance their knowledge, about how to integrate exercise safely into their lives. AcT1vate brings together some of the most knowledgeable and accomplished experts and type 1 competitors. Varying levels of knowledge and experience are accommodated - you don't need to be an athlete, or even exercising already. AcT1vate is the ideal way for people living with type 1 diabetes to take the first bold steps to better health.

It is also a weekend to share your own experiences and meet others with type 1 diabetes and those who support them. The environment is one of sharing nd learning, but above all is relaxed, enjoyable and fun!

'Pushing the barriers, planting seeds...'

 

REGISTER NOW 

 

HIGHLIGHTS FOR 2017

  • 2017 is a residential event which gives you the opportunity to meet and chat with fellow participants
  • Multiple chances over the weekend to have your questions answered by experts and other type 1’s.
  • Coeliac and other “special” dietary friendly catering
  • Multiple opportunities to sample indoor and outdoor exercise led by expert coaches
  • Dinner and dancing on Saturday night
  • Souvenir t-shirts

Testimonial from the first ever AcT1vate: 'AcT1vate has been a lasting help with all those questions that, day after day, I never had anyone to even ask. That has made me feel so cool about getting out there and getting it right. The weekend was not just inspirational, it was a very practical help.​'

This panel's got it nailed.

PROGRAM OUTLINE

SATURDAY  2nd December

8.00        1 hour                   Arrival / registration / trade display

9.00        30 mins                 Opening / welcome / what's on

9.30        45 mins                 Physiology of exercise and type 1 diabetes

10.15     30 mins                 Morning tea and trade display

10.45     90 mins                 Using the tools: pumps / CGMS / MDI

12.15     45 mins                 Lunch and trade display

1.00        90 mins                 Pool / run / cycling - your choice!                       

3.00        15 mins                 Afternoon tea

3.15        45 mins                 Swing dance sessions

4.00        30 mins                 Saturday full panel and tips from the experts

6.00                                      Pre-dinner Drinks

6.30                                      Saturday Dinner: Guest Speaker and Dancing!

SUNDAY  3rd December

6:30 – 9.00                           Pool open and available for casual swim sessions

8.00        30 mins                 Taking a moment (20 mins of mindful movement – yoga to focus)

8.30        60 mins                 Exercise and nutrition 1: from low Intensity to sprint 

                                               Exercise and nutrition 2: endurance – tri

9.30        30 mins                 Morning tea

10.00     120 mins               Rogaining / gym (pilates / gym equipment / floor exercises)

12.00     45 mins                 Lunch

12.45     45 mins                 A daily pattern: exercise as a daily routine - motivation / social support / social learning.

1.30        60 mins                 Swing dance session

2.30        60 mins                 Sunday full panel

3.30                                       Farewell to all your old and new friends!

N.B. Program may be subject to change

Bustin the type 1 moves

 

REGISTER NOW

 

Speaker profiles coming soon!

Testimonial: '...a weekend intervention that has dramatically changed my life for the better... it's hard to describe how good it is to talk with people that truly understand what we go through as type 1’s.​'

 

PRICING AND OPTIONS

Full weekend: $250 per person

  • All meals including Saturday night gourmet dinner
  • One night's accommodation in student residences
  • Access to expert speakers and coaches
  • Souvenir T-shirt

Full weekend - no accommodation: $200 per person

  • no accommodation, no breakfast      
  • Saturday meals including Saturday night gourmet dinner
  • Sunday morning tea and lunch
  • Access to expert speakers and coaches
  • Souvenir t-shirt

How about instalments? Maybe you'd prefer to spread the cost over four months? Follow the link to register and you'll find there's an option to make four monthly payments of:

$62.50 – Full Weekend

$50 - No accommodation option

that will be automatically debited from your card.

Warning: exercise is known to promote health and happiness

VENUE

The Mount Helen campus of Federation University (just 10 km from the centre of Ballarat).

Testimonial: 'The weekend has inspired me to reach higher... knowing that everyone was there because they want to
exercise and improve or wanted to encourage others to do so was a huge boost...the weekend reinforced for me that
exercise is just as good as insulin, and in many ways better!'

'

REGISTRATION NOW OPEN!

 

REGISTER NOW 

 

Following completion of the registration steps, you will be prompted for payment. You will be issued with a receipt, which will be emailed to you.

Congratulations in investing in yourself. We hope you have a great weekend!

 

Any questions? Need more 

Contact:

This event is organised by HypoActive Inc